''Amacımız; Hayata daha sıkı tutunmalarını sağlamak''
Dr. Cevdet Aykan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Müberra Kulu düzenlenen Bahar Şenliği ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: “Bu şenlikler ile en büyük amacımız , hastaların, kendilerinin de içinde yer aldığı hastane içinde yapmış oldukları etkinlikleri; hem çalışanlara hem diğer hastalara hem de hastane dışından gelen katılımcılara sunarak buranın bir akıl hastanesi olmaktan öte insanların korkmadan tedaviye gelebilecekleri bir kurum olduğunu halka göstermektir. Hastaların enerjilerini yüksek tutmaya çalışarak, sosyal hayata geçişlerini hızlandırmak özetle hayata daha sıkı tutunmalarını sağlamaktır.”
 |
|
Bahar şenliği 25 Mayıs Perşembe günü, AMATEM hastalarının canlandırdığı “Kızlar Askerde” isimli tiyatro gösterisi ile başlayıp, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastalarının solo ve koro dinletisi ve şiir dinletisi ile devam etti. Zeybek ve Sema gösterilerinin yer aldığı etkinliklerde hastanede yatan ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören hastaların yapmış olduğu çalışmalar sergilendi.
Her yıl mayıs ayında düzenlenen bahar şenlikleri ile yatarak veya ayaktan tedavi gören hastaları müzik, tiyatro, dans gibi faaliyetlerle buluşturmaya devam ediyor. |
2013 yılından beri hizmet veren Tokat Dr. Cevdet Aykan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi kurulduğu günde bu yana 127.572 ayaktan, 4296 yatan hastaya hizmet sundu. Alkol/ Madde bağımlısı ve şizofreni hastalarının sosyal hayata uyumunu ve katılımını desteklemeye yönelik faaliyetleri içeren şenlikler insanların tedavi olmaya çekinmeden gelmeleri misyonu ile sürdürülüyor.
|